19.12.2022

10 caracteristici ale antreprenoarelor de succes

A începe și a construi o afacere nu este ușor. Aveți nevoie de rezistență, perseverență și curaj pentru a trece prin momentele dificile pe care le trăim cu toții. 

Iată zece caracteristici pe care trebuie să le cauți la tine însuți și pe care mulți antreprenori de succes le împărtășesc.

1. Viziune – fără o imagine clară despre cum vrei să arate viața ta, va fi dificil să o creezi. Antreprenorii de succes pot vedea atât detaliile, cât și imaginea de ansamblu.

2. Determinare – îți dorești să faci asta, nu-i așa? Ocupă-te de orice îndoială sâcâitoare înainte de a începe. Oamenii determinați nu se întorc niciodată înapoi, ci găsesc modalități de a ocoli obstacolele inevitabile.

3. Fitness – conducerea propriei afaceri poate fi solicitantă din punct de vedere fizic. Să te menții în formă te ajută.

4. Sănătatea mintală – începerea și dezvoltarea unei afaceri poate fi stresantă. Nu fii prea ambițioasă și nu te supune la prea multă presiune. Cunoaște-ți limitele și rămâi în limitele acestora.

5. Dragoste – vei avea nevoie de un umăr pe care să plângi, chiar dacă ești bărbat. Dacă ai pe cineva cu care să împarți emoțiile, te vei bucura mai mult.

6. Numerar – în mod inevitabil, afacerea ta va dura mai mult decât crezi pentru a-ți plăti un salariu. Unele afaceri au nevoie de ani de zile pentru a obține un profit. Asigură-te că ești capabilă să aștepți, adică ai fonduri suficiente pentru a te întreține până afacerea va prospera.

7. Flexibilitate – atunci când majoritatea oamenilor încep o afacere, o fac pe cont propriu. Asta înseamnă că trebuie să facă totul ei înșiși – chiar și să desfunde canalizarea!

8. Umor – veți face câteva greșeli – cu toții facem. Capacitatea de a râde, de a învăța rapid și de a merge mai departe este ceea ce îi face pe oamenii cu adevărat de succes să meargă mai departe.

9. Prudență – uneori este ușor să vezi oportunitățile și dificil să observi amenințările. Trebuie să fii precaut, fără a fi total ferit de riscuri.

10. Generozitate – atunci când te bucuri de succes, investește în cei care l-au făcut posibil. Petrecerile, cadourile de mulțumire și surprizele plăcute îi vor menține de partea ta pe toți cei care contează.

Mulți oameni visează să își deschidă propria afacere atunci când au găsit timp să se oprească și să se gândească. Cu toate acestea, majoritatea consideră că realitatea este mult mai greu de înfruntat. Trebuie să fii un tip special de persoană pentru a lucra pentru tine însuți, poate chiar pentru a angaja pe alții. Pe lângă punctele forte enumerate, ai nevoie de o pasiune pentru munca pe care intenționezi să o faci. Unii sunt capabili să transforme un hobby într-o afacere. Transformarea unui hobby într-o afacere înseamnă că faci ceva ce știi și îți place. 

Afacerile din hobby-uri funcționează cel mai bine atunci când: 

 ● mulți oameni îți împărtășesc pasiunea pentru . . . . orice;

 ● consumabilele sau serviciile specializate pe care intenționezi să le oferi sunt greu de găsit;

● există reviste sau site-uri web dedicate pasionaților care se adresează pieței tale;

 ● ai deja un profil bun în acest sector;

 ● interesul este în creștere, nu în scădere.

Exemple bune de afaceri de hobby includ:

* magazinele de mărgele care vând tot ceea ce ai nevoie pentru a face bijuterii fantezie; 

* magazinele cu produse bio, din producția proprie

* producție de lumănâri

* servicii foto/video 

Teodora Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.