09.09.2022

7 pași esențiali pe care să îi faci ca Facebook să lucreze pentru compania ta

Dacă vrei să faci din Facebook un canal optim de vânzare a produselor sau serviciilor tale, trebuie să știi că platforma funcționează diferit pentru afaceri în comparație cu modul în care funcționează News Feed pentru utilizatori.  Modificările constante ale #facebook pot afecta planul tău de marketing, motiv pentru care e mai bine să ai deja soluții pentru situațiile-limită. 

Dacă compania ta este nouă în marketingul pe Facebook și ai observat că oamenii par să se implice mai puțin cu tine, acest lucru se poate datora schimbărilor pe care Facebook intenționează să le utilizeze pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor cu paginile din News Feed.

Iată câteva trăsături care, în opinia Facebook, vor face ca postările de marketing organic să pară prea promoționale, astfel încât să îți poți ajusta formularea înainte de a le publica:

* Postări care îi împing pe cititori să se înscrie la tombole și promoții fără niciun conținut real

* Postări care îi împing pe oameni doar să instaleze aplicații sau să cumpere produse

* Postările care folosesc același conținut ca și reclamele unei companii

Distribuția organică pe Facebook este deja în scădere, așa că, atunci când începi să îți promovezi produsele sau serviciile, este posibil să dorești să treci direct la modalitatea logică, dar mai puțin inventivă, de promovare, și anume publicitatea pe Facebook.

Dacă folosești deja paginile de Facebook ca parte a strategiei de afaceri, este posibil să trebuiască să pui mai mult accent pe reclamele de pe Facebook pentru a obține același nivel de implicare în postările organice de promovare a produselor sau serviciilor tale

PASUL 1: Ce se întâmplă dacă afacerea ta are un buget mai mic pentru publicitate?

Publicitatea pe rețelele sociale este încă flexibilă și se poate adapta mai bine la constrângerile de buget decât mediile convenționale. Atunci când îți direcționezi strategic anunțurile, vei obține o eficiență mai mare decât dacă ai putea obține chiar și cu panourile publicitare. În cazul în care bugetul pentru publicitate este mic, utilizarea postărilor pe Facebook orientate către publicul potrivit te va ajuta să crești raza de acțiune a companiei tale.

Dacă nu dispuni de bugetul necesar pentru a face publicitate pe scară largă pe Facebook, poți totuși să mergi mai departe cu planurile de marketing în social media.

* Folosește formatul adecvat al linkurilor atunci când le postezi pe pagina ta. Eu, personal, folosesc www.bit.ly pentru a le scurta

* Evaluează-ți strategia de marketing pe Facebook și creează un conținut interesant pe care oamenii îl vor vedea în continuare în News Feed-ul lor. Acest conținut trebuie să aibă valoare pentru publicul tău țintă, ceea ce înseamnă să le oferi informații din care să învețe, cu care să se implice și pe care să le împărtășească.

* Organizează-ți postările pe Facebook cu ajutorul unui calendar de conținut pentru social media. Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-mă și îți pun la dispoziție un astfel de #calendarsocialmedia

* Postează videoclipuri și imagini pe Instagram și apoi postează-le și pe Facebook.

* Efectuează un test de postare pe Facebook pentru a vedea ce postări obțin mai multă implicare decât altele. De exemplu, dacă publicul tău țintă include proprietari de afaceri mici, postează conținut cu sfaturi valoroase în loc de „La mulți ani”. 

PASUL 2: Cunoaște-ți publicul țintă pe Facebook

Facebook Insights este util pentru a afla defalcarea demografică a publicului tău. Acestea sunt date utile, deoarece astfel vei știi ce tip de conținut va rezona cel mai mult cu publicul tău de pe Facebook. De asemenea, vei vedea ce tipuri de stiluri de comunicare generează cea mai bună rată de răspuns.

PASUL 3: Creează hub-ul Facebook al companiei tale

Pagina de Facebook a companiei îți va face afacerea:

* Mai ușor de descoperit, atunci când oamenii te caută pe site-ul Facebook

* Mai oportună, deoarece pagina ta te va ajuta să ajungi în mod frecvent la un grup mare de oameni cu postări adaptate intereselor și nevoilor lor

* Bine conectat, cu comunicări unu-la-unu între tine și clienții tăi. Aceștia pot da like paginii tale, pot citi postările și pot împărtăși postările pe care le consideră utile cu prietenii lor.

* Mai perspicace, deoarece analizele paginii te ajută să îți înțelegi clienții, precum și activitățile de marketing ale companiei tale pe site

Pagina de Facebook este fața pe care o arăți potențialilor clienți. Poți împărtăși actualizări cu publicul cel mai receptiv la produsele sau serviciile tale. Aceasta te va ajuta să îți implici clienții, atât acasă, cât și în deplasare.

PASUL 4: Încurajează-ți angajații să se implice în pagina de Facebook a companiei

Împuternicește-ți angajații să se implice cu pagina de Facebook a companiei pentru a crește reach-ul organic pe site. Dacă ai mai multe click-uri, distribuiri și aprecieri, atunci postările tale pe Facebook vor primi mai mult engagement decât altele.

PASUL 5: Folosește cel mai bun conținut pentru Facebook

Facebook ar dori ca utilizatorii să vadă cel mai bun conținut atunci când își analizează News Feed-ul. Acest lucru înseamnă că, dacă cauți să obții implicare în postările tale, va trebui să selectezi conținut care s-a dovedit a fi de succes pe alte canale, cum ar fi Twitter. Conținutul care a înregistrat cel mai mult trafic și retweet-uri, de exemplu, va avea probabil mai mult succes pentru companie atunci când îl incluzi pe Facebook. Oferă întotdeauna valoare pentru urmăritorii tăi prin conținutul pe care îl postezi! 

PASUL 6: Nu vinde doar pe Facebook!

Nu îți concentra strategia de marketing  exclusiv pe Facebook. Conținutul axat pe vânzări este ținta noilor standarde. Include conținut care este plin de resurse, astfel încât să adauge experiențe utilizatorilor pe Facebook. 

PASUL 7: Răspunde la comentarii și mesaje

Implicarea cu publicul tău este o parte vitală a marketingului paginii de Facebook. Răspunde la comentarii și postări. Adăugarea acelei atingeri umane va contribui la îmbunătățirea prezenței tale pe Facebook.

Sper că aceste informații îți vor fi de folos! Dacă ai nevoie de ajutor sau de o minte croită să găsească cele mai bune variante de conținut în funcție de necesitățile companiei tale, dacă nu știi cine face parte din grupul tău țintă și cum să ajungi la el, dă-mi de veste și hai să lucrăm!

Teodora Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.