07.09.2022

7 sfaturi de succes care îți vor schimba afacerea

Dacă ai nevoie de inspirație și vrei să îți duci succesul la următorul nivel, antreprenorii de success ai momentului, precum Oprah Winfrey, Mark Zuckerberg, Larry Page, care au plecat de la aproape nimic și au ajuns în vârf, sunt soluția perfectă. Acești miliardari oferă sfaturi practice pe care le poți folosi pentru a-ți accelera cariera și succesul, indiferent unde te afli pe acest drum al antreprenoriatului.

Include chiar de astăzi în rutina ta următoarele șapte sfaturi!

1„Cea mai bună investiție pe care o poți face este în propriile tale abilități. Tot ceea ce poți face pentru a-ți dezvolta propriile abilități sau afacerea este probabil să fie mai productiv.” - Warren Buffett

Tratează-ți cariera ca pe o afacere și pe tine însuți ca pe principalul tău produs. Nu poți vinde un produs care nu este atrăgător pentru consumatori. În același mod, nu îți poți câștiga jobul de vis dacă nu investești în tine însăți. Gândește-te la modalități care te vor ajuta să devii mai vandabilă și fă-le timp de doar cinci ore pe săptămână. Urmează cursuri de antreprenoriat sau de interes pentru cee ace oferi, obține o certificare sau o diplomă, învață o limbă utilă. Orice schimbare de energie și de perspectivă îți aduce îmbunătățirea vieții și, implicit, te aduce mai aproape de visurile tale.

2.  „Inovarea face distincția între un lider și un adept.” - Steve Jobs

A începe o afacere de succes nu se întâmplă persoanelor care se simt confortabil cu status quo-ul. Liderii se gândesc în mod constant la noi modalități de a îmbunătăți situațiile și nu se tem să meargă împotriva normei și să iasă din zona lor de confort.

Pentru început, în fiecare dimineață, fă o listă cu ceea ce poți face pentru a-ți zdruncina status quo-ul actual și ce te poate duce către inovare. Chiar dacă nu va funcționa de fiecare dată, va fi o piatră de hotar spre un succes îndrăzneț în cele din urmă.

3.  „Întotdeauna caut persoana potrivită pentru a rezolva o problemă. Nu am foarte mult timp la dispoziție.” - Meg Whitman

Cu o avere netă de 2,2 miliarde de dolari, Meg Whitman, CEO-ul Hewlett Packard, poate că este puterea supremă care își conduce compania ca și căpitanul navei – dar ea știe și cum să delege. Faptul de a putea încredința un proiect unor mâini pricepute te poate ajuta să îți dedici timpul limitat unor chestiuni mai urgente, care necesită concentrarea și puterea ta. Profită de punctele forte ale echipei sau ale colegilor tăi și împreună deveniți o parte esențială a succesului companiei tale.

4. „Eșecul este o altă treaptă spre măreție.” - Oprah Winfrey

Statisticile nu mint. Între 80 și 90% dintre startup-uri se confruntă cu eșecul la prima încercare, iar cei mai mulți dintre ei renunță fără să știe că succesul ar putea fi mai dulce a doua oară. Dacă gândești ca celebra Oprah Winfrey (a cărei avere netă este evaluată la 3,1 miliarde de dolari), a începe cu nimic și a eșua ulterior nu reprezintă o piedică în calea succesului, ci o piatră de hotar.

Fă o listă cu obiectivele tale, cele care crezi că au eșecul scris pe ele, și fă-ți un calendar pentru a le realiza pe rând. Dacă eșuezi, marchează data și reia-ți misiunea. Revino la lista ta după două-patru luni și află câte ai realizat. S-ar putea să fii surprinsă de câte oportunități ai irosit doar pentru că ai crezut că nu vei putea să le realizezi.

5.  „Tatăl meu își pierduse vederea, așa că, dacă plasam ceva undeva, trebuia să fie exact în locul potrivit, exact la locul potrivit, altfel ceva putea merge prost. Aceasta este atenția la detalii pe care o cer la locul de muncă.” - Zhou Qunfei

Să te angajezi la o perfecțiune aproape perfectă pare dur, dar uneori aceasta este linia subțire care stă între visul tău și realizarea lui. Zhou Qunfei este astăzi cea mai bogată femeie self-made woman din lume cu un motiv anume. Ea muncește din greu și nu cere nimic altceva decât ce este mai bun de la ea însăși și de la echipa sa. A început ca muncitoare într-o fabrică dintr-o provincie săracă din China și nu are nicio problemă în a pune mâna pe propria fabrică pentru ca totul să fie făcut cum trebuie.

Gândește-te la tine ca la doamna Zhou, considerându-ți cariera ca fiind fabrica ta. Fii vigilentă, acordă atenție detaliilor și fii în permanență atentă la zonele care ar putea fi îmbunătățite. Convinge-ți un coleg sau un membru al echipei să se uite peste munca ta și acceptă feedback-ul pe care îl primești. Nimeni nu este perfect, dar asta nu înseamnă că munca ta nu poate fi îmbunătățită.

6.  „Cel mai mare risc este să nu-ți asumi niciun risc… Într-o lume care se schimbă foarte repede, singura strategie care este garantată să eșueze este să nu-ți asumi riscuri.” - Mark Zuckerberg

Facebook nu ar fi fost ceea ce este astăzi dacă Mark Zuckerberg și colegii săi nu ar fi avut curajul de a urmări ideea lor de a conecta lumea prin intermediul rețelelor sociale, ceea ce pe atunci nu era doar revoluționar, ci și aparent imposibil. În mod similar, dacă nu îți promovezi ideile și nu devenii cel mai bun susținător al tău, te autosabotezi fără să îți dai seama, ținându-te departe de destinația ta ideală. Dacă ți-ai păstrat ideile geniale în cap, este timpul să începi să îți asumi riscuri inteligente, cum ar fi investiția sau începerea unei afaceri.

7.  „Dacă schimbi lumea, lucrezi la lucruri importante. Ești încântat să te trezești dimineața.” - Larry Page

Google nu ar fi facilitat nevoia de astăzi de acces mai rapid și mai convenabil la informații dacă co-fondatorul Larry Page nu s-ar fi trezit entuziasmat în fiecare zi până când visul său de a face din Google un nume cunoscut nu ar fi devenit realitate.

Chiar dacă nu conduci o companie, găsești acea schimbare pozitivă pe care o poți face în fiecare zi pentru a te energiza și motiva. Dacă te agăți de un fir de păr, fă acei primi pași spre găsirea unei afaceri care te face să fii entuziasmată în fiecare zi.

Începe să pui în aplicare aceste șapte sfaturi și vei observa în scurt timp cât de frumos ți se va schimba viața!

Teodora Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.