29.12.2022

Ce să postezi pe rețelele de Social Media în ianuarie #2023

Pentru că ne îndreptăm cu pași repezi către noul an, iar dacă ai un pic de timp liber până la Revelion, poți deja să îțiplanifici conținutul pentru luna ianuarie, iar primul lucru pe care va trebui să îl faci este să deschizi instrumentul tău preferat de calendar și să începi să îți construiești planul de conținut. Ca și format de calendar, poți folosi Google Calendar, Asana, Trello, un planner de birou sau un calendar dintr-o agendă și un pix.

Odată ce calendarul este deschis, identifică, în primă fază, sărbătorile, evenimentele locale, reperele de afaceri și promoțiile speciale pentru luna ianuarie și adaugă-le în calendar.

Sărbătorile pe care să le sărbătorești pe Social Media în ianuarie

Ianuarie este o perioadă excelentă pentru reînnoire și noi începuturi, ceea ce face din această lună un moment fantastic pentru a organiza promoții de an nou în funcție de natura afacerii tale și de ceea ce se potrivește cu valorile de bază ale brandului tău.

De exemplu, dacă activezi în industria de sănătate și fitness, oferă o reducere de 20% pe toată durata lunii ianuarie la abonamentele lunare sau la prima interacțiune dintre tine și client.

Dacă ești terapeut sau un life coach, oferă o vânzare fulger de 24 de ore pe 1 ianuarie pentru oricine cumpără un pachet de coaching. Dacă deții o agenție de turism, ai putea oferi un upgrade gratuit clienților tăi fideli dacă aceștia își rezervă o călătorie de Ziua planificării vacanței.

Restaurantele ar putea oferi o reducere de 10% pentru a sărbători Ziua națională a covrigilor, Ziua națională a ciocolatei calde, Ziua națională a tortului de ciocolată, Ziua națională a spaghetelor, Ziua națională a floricelelor de porumb, Ziua națională a înghețatei de căpșuni sau Ziua internațională a alimentelor picante și condimentate.

Acesta este doar vârful tipurilor de promoții pe care le poți organiza, așa că promovează-le la maxim cu ideile tale de marketing în social media!

Când oamenii se gândesc la luna ianuarie, se gândesc de obicei la Ziua Anului Nou, la rezoluții de an nou și la iarnă. Acestea sunt sărbători și ocazii fantastice de sărbătorit în social media, dar există multe altele pe care vei dori să le sărbătorești.

Iată câteva dintre cele mai populare sărbători din ianuarie atât naționale, cât și internaționale:

Ziua de Anul Nou: 1 ianuarie

Ziua Trivia: 4 ianuarie

Ziua Sf. Ioan: 6 ianuarie

Boboteaza: 7 ianuarie

Ziua Principatelor Unite: 24 ianuarie

Ziua de cunoaștere a clienților: 19 ianuarie

Anul Nou Lunar: 22 ianuarie

Ziua complimentelor: 24 ianuarie

Ziua soților: 26 ianuarie

Ziua distracției la locul de muncă: 28 ianuarie

De exemplu, postează o fotografie în care îți faci curățenie în spațiul de lucru de Ziua curățeniei de pe birou, stinge luminile de Ziua reducerii costurilor cu energia, poartă o pălărie de Ziua pălăriei sau asamblează un puzzle de Ziua dedicată puzzle-ului.

Apoi, uită-te la planul de marketing pentru a vedea dacă ai planificate promoții importante pentru această lună. Dacă organizezi o vânzare uriașă de sărbători, adaugă-le la ideile din calendarul de conținut din ianuarie și planifică în ce zile dorești să o promovezi pe canalele de social media.

Odată ce toate zilele speciale și promoțiile tale sunt programate în calendar, adaugă 1 – 2 postări cu întrebări în fiecare săptămână pe parcursul lunii.

Teodora Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.