19.08.2023

Ce să postezi pe rețelele sociale în luna septembrie: 30 de idei faine

Într-un peisaj digital din ce în ce mai aglomerat, unde conținutul este rege, un calendar de postări bine pus la punct devine arma secretă a oricărui social media manager. Acest instrument esențial nu doar că aduce structură și ordine în activitățile de social media, ci și oferă o panoramă clară asupra eforturilor de marketing online. Din perspectiva unui social media manager, un calendar de postări este cheia către o strategie eficientă și coerentă pe platformele de socializare.

Un calendar de postări nu este doar o simplă listă de date și ore de publicare. Este o machetă de planificare strategică, care ajută la definirea și realizarea obiectivelor de marketing. Prin stabilirea temelor, conținutului și tonului potrivit pentru fiecare postare, un social media manager poate asigura coerența mesajelor și menținerea viziunii brandului în fața publicului.

Planificarea în avans aduce multe beneficii. Un calendar de postări permite social media managerului să anticipeze evenimentele cheie, precum sărbătorile, lansările de produse sau campaniile importante. Acest lucru oferă timp pentru cercetare și creare, evitând publicarea la întâmplare sau în grabă. De asemenea, ajută la distribuirea uniformă a conținutului pe diferite platforme, maximizând impactul mesajelor și evitând suprasaturarea publicului cu informații.

Flexibilitatea este, de asemenea, un avantaj crucial al unui calendar de postări. Într-o lume în continuă schimbare, există întotdeauna loc pentru ajustări. Un eveniment neprevăzut sau o tendință virală pot fi integrate rapid în planificare, menținându-te la curent cu ceea ce se întâmplă în jur și relevanța în rândul urmăritorilor.

Nu în ultimul rând, un calendar de postări consolidează echipa. Într-un mediu în care multiplele aspecte ale gestionării social media sunt distribuite între diferite persoane sau echipe, un calendar centralizat oferă transparență și claritate. Toată lumea știe ce și când urmează să fie publicat, reducând riscul de erori sau postări conflictuale.

În concluzie, pentru un social media manager, un calendar de postări nu este doar un instrument, ci o parte esențială a strategiei de marketing. Planificarea în avans, coerența mesajelor și adaptabilitatea la schimbări sunt doar câteva dintre motivele pentru care acest instrument devine o sursă valoroasă de succes într-o lume digitală mereu în mișcare.

Și chiar dacă mai sunt câteva zile bune din luna august, cred că un veritabil #socialmediamanager trebuie să fie deja pregătit pentru o primă lună de toamnă, bogată nu doar în roadele naturii, ci și în evenimente și activități specifice perioadei.

Iată o listă cu 30 de idei de postări pe social media pentru luna septembrie, care pot fi adaptate pentru diverse tipuri de business-uri:

 1. Bine ai venit, Septembrie! ???? Împărtășește o imagine sau un scurt video care să transmită atmosfera plăcută a toamnei.
 2. Începutul noii săptămâni. Împărtășește un citat motivațional pentru a inspira urmăritorii să abordeze cu optimism săptămâna.
 3. Spotlight asupra produsului. Prezintă unul dintre produsele tale într-o lumină nouă, detaliind beneficiile și utilizările sale.
 4. Trivia joc de cuvinte. Creează un joc de cuvinte legat de sezonul de toamnă și invită urmăritorii să își lase răspunsurile în comentarii.
 5. Retrospectiva verii. Împărtășește o serie de imagini amuzante sau memorabile din vara care tocmai a trecut.
 6. Săptămâna reducerilor. Anunță o săptămână specială de promoții și reduceri pentru produsele sau serviciile tale.
 7. Ziua Internațională a Bucuriei. Încurajează urmăritorii să împărtășească ce îi face fericiți în această zi specială.
 8. Sfaturi pentru toamnă. Oferă sfaturi practice pentru a aborda cu succes sezonul de toamnă, legate de sănătate, stil de viață etc.
 9. Culorile toamnei. Postează o paletă de culori specifice toamnei și cere urmăritorilor să împărtășească culorile lor preferate.
 10. Amintiri din copilărie. Împărtășește o poveste amuzantă sau emoționantă din copilăria ta, legată de acest sezon.
 11. Ziua fără telefoane. Propune o zi în care să încurajezi urmăritorii să petreacă mai mult timp offline și să împărtășească experiențele lor.
 12. Sărbătoarea ecologică. Promovează practici prietenoase cu mediul înconjurător și sfătuiește urmăritorii cum să contribuie.
 13. Mâncăruri de toamnă. Postează o rețetă delicioasă de sezon, folosind ingrediente specifice toamnei.
 14. Concurs fotografic. Lansează un concurs în care urmăritorii să împărtășească cele mai frumoase imagini din această perioadă.
 15. Ziua multumirii. Cere urmăritorilor să împărtășească pentru ce sunt recunoscători în viața lor.
 16. Săptămâna hobby-urilor. Încurajează urmăritorii să împărtășească pasiunile și hobby-urile lor.
 17. Mesaj de încurajare. Postează un citat motivațional pentru a sprijini pe cei care se confruntă cu provocări.
 18. Flashback vineri. Arată o comparație între o imagine din aceeași perioadă a anului trecut și una actuală.
 19. Ziua râsului. Împărtășește o glumă sau o poză amuzantă pentru a aduce un zâmbet urmăritorilor.
 20. Inspirație din natură. Postează imagini cu peisaje superbe de toamnă și invită urmăritorii să împărtășească destinațiile lor preferate.
 21. Produsul lunii. Alege un produs special și oferă detalii despre beneficii și modul în care poate fi utilizat.
 22. Campionatul ghicitorilor. Pune la dispoziție o ghicitoare legată de toamnă și oferă un mic premiu celor care ghicesc corect.
 23. Ziua relaxării. Încurajează urmăritorii să împărtășească modalitățile lor preferate de relaxare.
 24. Toamnă în călătorie. Dacă ai o afacere în industria turismului, împărtășește destinații frumoase de toamnă.
 25. Recenzie de carte. Propune o carte potrivită sezonului și oferă o scurtă recenzie, legând-o de valorile sau produsele tale.
 26. Ziua cunoștințelor. Împărtășește fapte interesante sau curiozități legate de sezonul de toamnă.
 27. Colecția de toamnă. Dacă ai o gamă variată de produse, prezintă o colecție specială pentru acest sezon.
 28. Ziua exercițiului. Încurajează urmăritorii să împărtășească obiceiurile lor de sport și sănătate prin exerciții fizice.
 29. Amintiri de călătorie. Împărtășește o amintire plăcută dintr-o călătorie anterioară de toamnă.
 30. Final de lună. Încheie luna cu un mesaj de mulțumire către urmăritori pentru susținere și anunță ce pregătești pentru luna următoare.

Asigură-te că adaptezi aceste idei la tonul și brandul afacerii tale pentru a le face cât mai relevante și atractive pentru urmăritorii tăi.

#Hashtag-urile aferente

Evident, cred că aceste câteva hashtag-uri pe care le vei găsi mai jos, sunt potrivite pentru fiecare dintre cele 30 de idei de postări pentru luna septembrie te vor ajuta în munca ta:

 1. #BineAiVenitSeptembrie #ToamnaVine #AtmosferaToamnei
 2. #MotivațieLuni #OptimismSăptămânal #StartBun
 3. #ProdusulLunii #DescoperăNoul #BeneficiiProdus
 4. #JocDeCuvinte #ToamnaHaiosă #TriviaToamnă
 5. #VarăÎnRetrospetivă #AmintiriDinVară #Vară2023
 6. #SăptămânaReducerilor #OferteSpeciale #PromoțiiSeptembrie
 7. #ZiuaBucuriei #BucuriaVieții #FericireaZilnică
 8. #SfaturiToamnă #StilDeViațăSănătos #Toamnă2023
 9. #CuloriToamnă #PaletaDeToamnă #CuloriSeptembrie
 10. #AmintiriCopilărie #CopilăriaMea #PoveștiDinCopilărie
 11. #ZiuaFărăTelefoane #OfflineZiua #ConectareReală
 12. #EcologieSeptembrie #MediuConștient #AcțiuniVerzi
 13. #MâncăruriToamnă #GustăriDeToamnă #RețeteDelicioase
 14. #ConcursFotografic #ToamnăÎnImagini #FotografieSeptembrie
 15. #ZiuaMulțumirii #RecunoștințăZilnică #MulțumescViață
 16. #HobbySeptembrie #PasionațiDeHobby #TimpPentruMine
 17. #ÎncurajareZilnică #SprijinPentruTine #MotivațieZiDeZi
 18. #FlashbackVineri #ComparațieAnuală #ToamnăÎnTrecut
 19. #ZiuaRâsului #RâziCuNoi #ZâmbetZilnic
 20. #InspirațieNatură #PeisajeToamnă #DestinațiiFrumoase
 21. #ProdusulLunii #AlegereaNoastră #ProdusulSpecial
 22. #CampionatulGhicitorilor #RăspundeCorect #JocDeGhicit
 23. #ZiuaRelaxării #TimpPentruRelaxare #MomentDeOdihnă
 24. #CălătoriiToamnă #DestinațiiDeToamnă #ExploreazăLumea
 25. #RecenzieCarte #LecturăToamnă #CarteRecomandată
 26. #CunoștințeSeptembrie #FapteInteresante #CuriozitățiToamnă
 27. #ColecțieToamnă #ProduseDeSezon #ColecțieSpecială
 28. #ZiuaExercițiului #MișcareZilnică #SănătateToamnă
 29. #AmintiriCălătorie #CălătoriiTrecute #AventuriAnterioare
 30. #FinalDeLună #MulțumimPentruSusținere #NoutățiÎnOctombrie

Folosind aceste hashtag-uri relevante, vei putea să atragi mai multă atenție și să ajungi la un public mai larg pe platformele de social media.

Dacă #postărilesocialmedia îți dau bătăi de cap, SUNT AICI PENTRU TINE! Sunt social media manager certificat, am experiență în domeniu, și, poate mai mult decât orice, mă caracterizează pasiunea de a scoate în evidență prin scris, fotografie și video, calitățile unui produs/serviciu/brand.

Cu drag,

Teodora

Teodora Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.