13.10.2022

Cum să ai un site de succes? 10 moduri concrete de care să ții cont

Aproape fiecare afacere are (sau ar fi indicat să aibă) un site web. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt puțin mai mult decât niște broșuri ale companiei lipite în spațiul virtual. Un site web bun poate face mult mai mult decât să îți prezinte produsele și serviciile. Iată zece modalități prin care îți poți face site-ul tău să obțină mai mult succes.

1. Ușor de găsit – intenția ta majoră este ca publicul țintă să îți găsească site-ul, da? Acest lucru ține atât de cuvintele cheie pe care le încorporezi în site (metatag-uri), cât și de numele de domeniu. Site-ul trebuie să conțină cuvintele pe care oamenii le folosesc pentru a căuta ceea ce faci. Motoarele de căutare te găsesc apoi! 

2. Rapid de descărcat – majoritatea oamenilor vizitează un site de afaceri pentru informații, nu pentru divertisment. Evită animațiile și grafica care durează ceva timp pentru a fi descărcate și redate. Vizitatorul tău vrea, probabil, să treacă direct la conținut.

3. Compatibil – nu uita că există mai multe browsere web. Lucrurile care funcționează în Explorer™ s-ar putea să nu apară la fel în Firefox™. Unii designeri web uită acest lucru și proiectează pur și simplu pentru software-ul lor preferat de navigare web. 

4. Accesibil – ține cont că persoanele cu probleme de vedere pot vizita site-ul tău. Unele site-uri oferă un site alternativ, numai text, deoarece pentru unii va fi mai ușor de citit. Asigură-te că există un contrast bun între text și culorile de fundal. De asemenea, fă ca textul să fie suficient de mare pentru a fi citit. Atunci când scrii text, mai puțin înseamnă adesea mai mult. 

5. Actualizat – continuă să adăugi conținut nou și elimină lucrurile care devin depășite. Adăugarea de conținut nou îmbunătățește poziționarea în motoarele de căutare și arată că stăpânești domeniul de activitate. 

6. Lucruri gratuite – asigură-te că ai o mulțime de lucruri gratuite pe care oamenii să le citească sau să le descarce. În mod paradoxal, cu cât oferi mai mult, cu atât mai mulți oameni vor cumpăra de la tine.

 7. Colectează nume – Invită oamenii să se înregistreze pentru buletine informative și actualizări gratuite pentru a-ți construi o bază de prospecți cu care să ții legătura și cărora să le trimiți constant informații.

8. Fă schimb de link-uri – adaugă link-uri către alte site-uri relevante (dar nu concurente) și cere-le celorlalți să facă același lucru pentru tine. Asigură-te că link-urile „se deschid într-o fereastră nouă”, mai degrabă decât să îți îndepărteze vizitatorul. 

9.Simplu – asigură-te că vizitatorul poate naviga ușor pe site-ul tău. Folosește un limbaj simplu, o semnalizare clară și asigură-te că există întotdeauna o bară de instrumente de navigare vizibilă.

10. Silențios – avatarele care cântă sau muzica izbitoare ar putea să îți placă, dar ar putea deranja cu adevărat vizitatorul site-ului tău. Dacă sunetul este important pentru mesajul tău, fă-l opțional! 

Alegerea unui designer web 

Deși este ușor să cumperi un software de creare de site-uri web și să încerci să îl construiești singură, s-ar putea ca aceasta să nu fie cea mai bună utilizare a timpului tău. Atunci când alegi un designer web, caută câteva calități esențiale pe care acesta să le aibă. 

● Creativitate – capacitatea de a interpreta și de a-ți prezenta mesajul într-un mod interesant. 

● Bun simț – vrei un designer care să rămână cu picioarele pe pământ. 

● Experiență – a creat site-uri care îți plac? A lucrat în sectorul tău? 

● Gestionarea conținutului – probabil că vrei să poți adăuga singură conținut. Asigură-te că acest lucru este ușor de făcut pentru tine.

 ● Dovezi de succes – mărturiile și un portofoliu de site-uri web bune sunt importante.

Un super web designer este Alina Ionescu. Site-ul pe care navighezi acum este creația ei 100%! Cu o experiență bogată și o imaginație și mai bogată, Alina este omul cel mai potrivit pentru a da valoare informației și aspectului business-ului tău!

Teodora Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.