20.08.2023

Cum să depășești stresul în business

Hai să vorbim despre un subiect cu care toate ne-am confruntat într-un fel sau altul: gestionarea stresului în captivanta lume a afacerilor. Dacă ești pe blogul meu, știu că ești o femeie (sau un bărbat) curajoasă și ambițioasă, așa că sunt nerăbdătoare să împărtășesc câteva strategii practice pentru a face față cu brio acestui aspect.

Hai să ne imaginăm afacerea ta ca un vas frumos pe oceanul business-ului, iar stresul reprezintă valurile pe care le întâlnești în cale. Și pentru că ne lovim de valuri – vrând, nevrând – hai să explorăm împreună câteva tehnici concrete pentru a naviga cu pricepere printre aceste valuri și a menține echipajul (adică tu și echipa ta) în siguranță.

TABELUL COMPARATIV: TEHNICI DE GESTIONARE A STRESULUI

TehniciGestionare Pasivă a StresuluiGestionare Activă a Stresului
RelaxareIgnorarea stresului, amânarea relaxăriiPractici regulate de relaxare (ex. meditație, yoga)
ComunicarePăstrarea emoțiilor pentru tineComunicarea deschisă a sentimentelor
OrganizareDezordine în timp și sarciniPlanificare și prioritizare clară
PauzeLucru în continuu, fără pauzePauze regulate pentru reîmprospătare
ResurseDependența exclusivă de tineDelegarea și folosirea resurselor disponibile

Începe prin a-ți da permisiunea să-ți oferi timp pentru relaxare. Ignorarea stresului nu face decât să-l adune în spatele ușilor închise ale minții tale. În schimb, încorporează practici de relaxare în rutina ta zilnică. Așa cum Oprah Winfrey spune: “Fiecare zi începe cu tine. Trebuie să îți umpli mintea cu gânduri pozitive.

Comunicarea deschisă este un alt element crucial. Nu te teme să împărtășești cu încredere ceea ce simți cu echipa ta sau cu persoanele apropiate. Coco Chanel spunea: “Mai bine să fii ochi în ochi cu cineva decât spate în spate…”. Când comunicăm, creăm un spațiu pentru soluții și sprijin.

Organizarea și planificarea te vor ajuta să navighezi prin agitația afacerii tale cu mai multă ușurință. Încearcă să-ți stabilești obiective realiste și să-ți împarți sarcinile în pași mai mici și realizabili. Cum spunea Brian Tracy: “Oamenii de succes planifică pentru viitor și acționează în prezent.

Nu uita de pauzele binevenite. Lucrul continuu poate duce la epuizare. Bill Gates spunea: “Dacă nu ai ocazia să-ți faci timp pentru sănătate, va trebui să-ți faci timp pentru boală.” Pauzele regulate îți vor revitaliza mintea și îți vor crește productivitatea.

În final, nu ezita să ceri ajutor și să folosești resursele disponibile. Nu trebuie să duci totul pe umerii tăi. Așa cum spunea Sheryl Sandberg: “Nu pot să găsesc o femeie de succes care să nu aibă spatele acoperit de o altă femeie.

Așa că, draga mea, ține minte că gestionarea stresului este o abilitate care se dezvoltă în timp. Ești înconjurată de o echipă de prieteni și susținători, inclusiv eu, care cred cu tărie că poți face față oricăror valuri. Hai să navigăm împreună către apele liniștite ale succesului!

Cu drag,

Teodora

Teodora Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.