18.08.2023

Cum să îți crești afacerea cu 18 tipuri de marketing de conținut

Conținutul este rege… sau regină, așa cum spun eu întotdeauna. Este crucial dacă încerci să construiești un brand online pe termen lung. Spun pe termen lung pentru că există o mulțime de “proprietari de afaceri” care caută succesul peste noapte sau care construiesc afaceri care nu sunt construite pentru un succes durabil. Conținutul trăiește VEȘNIC, așa că merită timpul necesar pentru a-l crea o dată și a-l folosi pentru totdeauna.

Marketingul de conținut este o strategie care necesită efort, timp… și da, uneori bani.

Este strategia no. 1 pe care CELE MAI multe startup-uri o implementează atunci când sunt în faza de pre-lansare.

Așadar, de unde începi atunci când vrei să adaugi marketingul de conținut la afacerea ta? Nu trebuie să cauți prea departe. Oportunitățile sunt peste tot.

Având în vedere că 84% dintre oameni se așteaptă ca brandurile să creeze conținut care să ofere soluții, experiențe, divertisment și evenimente, nu prea mai poți evita marketingul de conținut.

Marketingul de conținut reprezintă o modalitate puternică de a-ți dezvolta afacerea, atrăgând și angajând audiența țintă prin conținut relevant și valoros. Iată 18 tipuri de marketing de conținut pe care le poți folosi pentru a-ți crește afacerea, împreună cu exemple în formă de tabele pentru ilustrare:

Nr.Tip de Marketing de ConținutDescriereExemplu
1Blogging constantPublicarea regulată de articole informative și relevante pe blog.2 articole pe săptămână pe blogul X
2Ghiduri și tutoriale detaliateElaborarea de ghiduri pas cu pas pentru rezolvarea problemelor.Ghid “Cum să-ți îngrijești plantele în interior”
3Infografice atractiveCrearea de infografice vizuale pentru simplificarea informațiilor.Infografic “Top 10 Tendințe în Modă”
4Vlog-uri și videoclipuriRealizarea de videoclipuri informative sau de divertisment.Vlog “O zi în culisele fabricii noastre”
5Webinarii și evenimente onlineOrganizarea de sesiuni live online pentru interacțiunea cu audiența.Webinar “Strategii de Marketing Digital”
6Studii de caz și povestiri de succesPrezentarea de exemple concrete de rezolvare a problemelor.Studiu de caz “Cum am crescut conversiile cu 150%”
7Interviuri cu experți din IndustrieConversații cu experți din domeniul tău pentru opinii valoroase.Interviu cu Dr. X, Expert în Nutriție
8Conținut educațional gratuitOferirea de cărți electronice, liste de verificare sau resurse descărcabile.E-book “Ghidul complet al fotografiei de produs”
9Newslettere personalizateTrimiterea de newslettere periodice cu conținut exclusiv.Newsletter lunar “Noutăți și Sfaturi”
10Conținut generat de utilizatoriÎncurajarea utilizatorilor să creeze și să împărtășească conținut legat de brandul tău.Postări pe rețelele sociale cu hashtag-ul #MyBrandStory
11Prezintă istoria BranduluiPovestirea originii, valorilor și misiunii brandului tău.Pagina “Despre Noi” pe site-ul companiei
12Întrebări frecvente și răspunsuriFurnizarea de răspunsuri la întrebările frecvente ale clienților.Secțiunea FAQ pe site-ul tău
13Conținut ușor de consumat pe rețelele socialeCrearea de conținut adaptat pentru rețelele sociale.Citate inspiraționale pentru Instagram
14Conținut interactivRealizarea de sondaje, chestionare și concursuri pentru implicarea audienței.Sondaj “Care este destinația ta de vacanță preferată?”
15Analize de tendințe și prognoze industrialeOferirea de perspective asupra evoluțiilor din industrie.Raport “Tendințe în tehnologie pentru anul viitor”
16Comparative și Recenzii produse/serviciiPrezentarea de comparații și recenzii detaliate ale produselor/serviciilor.Tabel comparativ al caracteristicilor produselor
17Conținut inspirational și motivaționalDistribuirea de conținut care să inspire și să motiveze audiența.Citat motivational pe rețelele sociale
18Evenimente offline și participarea la târguriPromovarea evenimentelor offline pentru interacțiune directă cu clienții.Stand la Târgul de Afaceri Locale

CONCLUZIE

Diversificarea și personalizarea tipurilor de marketing de conținut pe care le folosești pot contribui semnificativ la dezvoltarea afacerii tale. Alegerea adecvată a strategiilor de conținut în funcție de publicul tău țintă poate genera angajament, fidelizare și creștere în mediul de afaceri.

Dacă ai nevoie de ajutor, de o persoană cu o experiență de peste 25 de ani în strategii de marketing, copywriting, adică scris de texte publicitare, organizator de evenimente și furnizor de materiale promoționale, SUNT AICI PENTRU TINE!

Dă un semn și hai să lucrăm! Mă recomandă promovarea proiectelor de dezvoltare a Oradiei și nu numai!

Cu drag,

Teodora

Teodora Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.