07.08.2023

Cum să-ți eficientizezi programul zilnic

Ai, de obicei, senzația că nu sunt suficiente ore în zi pentru a realiza tot ceea ce trebuie să faci?

Gestionarea timpului este un aspect esențial al rolului nostru de CEO – de la planificare la execuție.

Programul tău trebuie să fie structurat astfel încât să sprijine eficiența și productivitatea pentru a-ți atinge obiectivele.

Dacă ai simțit că trebuie să îți schimbi programul zilnic și să realizezi mai multe lucruri într-un timp mai scurt, aceste sfaturi sunt pentru tine, Și o spune o persoană destul de rebelă în unele aspect și extrem de rigidă în altele. Și care, la fel ca tine (dacă ești femeie știe ce vorbesc), este influențată de starea vremii, de Soarele de pe cer, de fazele Lunii etc., însă toate sfaturile de mai jos, aplicându-le, ne pot eficientiza munca.

1. Verifică-ți fluxurile de lucru și procesele existente. Întreabă-te: Sunt ele eficiente? Anumite lucruri necesită prea mult timp sau spațiu pentru a fi finalizate? Există lucruri pe care le pot face pentru a elimina etape sau pentru a-mi eficientiza fluxul de lucru?

* Evaluarea fluxurilor de lucru actuale este esențială pentru a-ți îmbunătăți și facilita productivitatea. De exemplu, trebuie să finalizezi anumite sarcini într-o anumită ordine de timp? A pune estimări de timp pe fiecare element de acțiune este un schimbător total de joc!

* Dacă nu trebuie să faci anumite activități în ordinea în care le-ai enumerat, reordonează-le pentru a-ți eficientiza munca.

2. Clasifică-ți procesele. Odată ce îți cunoști fluxurile de lucru actuale, le poți clasifica atât în funcție de timpul necesar pentru a le finaliza, cât și de măsura în care acestea simplifică fluxul de lucru tipic.

* Ar fi indicat să folosești o scală de la 1 la 5, în funcție de cât de mult timp consumă un proces și de cât de mult îți schimbă rutina. Dacă durează mai puțin de cinci minute, probabil că îl poți elimina din fluxul de lucru.

3. Dezactivează-ți notificările. Notificările din aplicații pot fi grozave atunci când vrei să primești o notificare pentru ceva important, dar atunci când lucrezi cu sarcini care curg, acestea sunt distrageri.

* Dezactivează-ți notificările și concentrează-te doar pe sarcina urgentă, astfel încât să nu ajungi să îți pierzi concentrarea. Adevărul este că majoritatea notificărilor pot aștepta. Poți pune alertele de știri și mesajele în așteptare până mai târziu.

4. Abordează mai întâi lucrurile dificile. Dacă încerci să înghesui cât mai multe sarcini, sunt șanse mari să nu reușești să faci nimic. S-ar putea chiar să fie opusul, să petreci mai mult din timpul tău limitat cu treburi pe care nu ai nevoie să le faci.

* Pentru a te ajuta să devii mai productivă, concentrează-te pe o singură sarcină la un moment dat și lucrează la aceasta până când o finalizezi. Dacă te surprinzi că faci mai multe lucruri în același timp, încerarcă să te concentrezi în schimb pentru o singură perioadă de 30 de minute.

*Încercarea de a lucra la mai mult de o sarcină în același timp poate provoca amânare, ceea ce reprezintă un nou nivel de anxietate. Petrece timp pentru a-ți organiza sarcinile în ordinea priorității, astfel încât cele mai importante proiecte să aibă primul loc în programul tău.

* De exemplu, dacă ai tendința de a tergiversa sarcinile care implică munca creativă, cum ar fi scrierea, brainstormingul și generarea de idei, ai putea descoperi că rezervarea a 15 minute pe zi pentru a scrie te ajută să faci progrese în ceea ce faci deja.

5. Lucrează în apropierea unei surse naturale excelente de lumină. O sursă bună de lumină nu numai că te ajută să vezi mai bine, dar te ajută și să lucrezi mai bine. Acest sfat îți este la îndemână dacă lucrezi de acasă.

* Cele care lucrează de acasă pot deveni dependente de lumina artificială, ceea ce duce la oboseală oculară, oboseală și depresie. Lucrează într-o zonă bine luminată și asigură-te că faci pauze regulate departe de birou.

Raționalizarea programului și creșterea eficienței te vor ajuta să te concentrezi pe ceea ce este important pe parcursul zilei. Încearcă să limitezi numărul de distrageri pe care le ai în jurul tău.

Atunci când iei decizii importante, asigură-te că dormi suficient, astfel încât creierul tău să funcționeze la capacitate maximă.

Și nu uita că s-ar putea să nu fie nevoie să faci o revizuire completă a programului tău. De multe ori, poți face mici schimbări pentru a-ți îmbunătăți considerabil productivitatea generală.

LASĂ-ȚI SUFLETUL SĂ O SPUNĂ:

I Profit la maximum de zilele mele respectând un program.

I Un planificator zilnic mă ajută să îmi fac ordine în zi. Atunci când ziua mea este organizată, pot realiza ceea ce mi-am propus, deoarece am desemnat timp în programul meu pentru fiecare sarcină. Cu planul meu în mână, îmi pot atinge obiectivele pe termen scurt.

I Am disciplina necesară pentru a adera la o rutină. A face lucrurile în aceeași ordine în fiecare zi îmi este fără efort. Nu numai că mi se pare că rutina mea este ușor de pus în practică, dar o consider și convenabilă și benefică.

I Un program mă împuternicește împotriva confuziei și a pierderii de timp. În loc să pierd timpul gândindu-mă ce trebuie să fac în continuare, mă familiarizez cu rutina mea, astfel încât să pot trece direct la acțiune.

I Fiecare secundă prețioasă din ziua mea are o valoare incomensurabilă. Mă respect suficient de mult pentru a-mi prețui propriul timp. Fie că este timpul meu pentru a munci, a mânca sau a mă odihni, fiecare activitate care este importantă pentru mine face parte din programul meu.

I Pot să respect un plan și să mă bucur totuși de spontaneitate în limitele responsabilităților mele. Un program mă ajută să îmi îndeplinesc obiectivele în timp util, permițându-mi să eliberez mai mult timp pentru plăcerile mele.

I Astăzi aleg să îmi planific ziua și să mă țin de plan. Fac acest lucru pentru a-mi putea îndeplini obiectivele și pentru a mă bucura de timpul meu liber. Mă pregătesc pentru o seară eliberată de stresul tergiversării. Resping vinovăția, asumându-mi responsabilitatea de a trăi cu înțelepciune după un program.

ÎNTREBĂRI DE AUTOREFLECȚIE:

1. Cum mă simt atunci când îmi respect planul meu?

2. Ce activități sunt importante pentru mine și trebuie adăugate în programul meu?

3. De ce este important un plan pentru succesul meu general?

Teodora Ivan

Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. Scopul meu este să identific mesajul corect pentru publicul potrivit, să îl plasez în canalul media potrivit, la momentul potrivit. Am înțeles cât de important este pentru un brand/o idee/un produs/un eveniment să câștige războiul pentru relevanță. CREEZ EXPERIENȚE MEMORABILE, CE EVOCĂ EMOȚII, FORMEAZĂ OPINII ȘI FAC LUCRURILE SĂ SE ÎNTÂMPLE.